Malá změna šablony

Vzhledem k tomu, že se mi na blogu poslední dobou množily komentáře, které sice vypadaly, jako že jsou k věci, ale ve skutečnosti jen měly zakrýt tu skutečnost, že se jedná o komentářový spam (adresa odkazu směřovala na stránky nějakého erotického serveru), rozhodl jsem se udělat nepatrnou úpravu do šablony blogu.

Zmíněná úprava spočívá v tom, že jsem zrušil aktivní (tedy klikatelný) odkaz na stránku autora komentáře. Adresu stránky zobrazuji, ale již to není odkaz, ale pouhý text. Tím docílím toho, že případné hodnotné odkazy budou vidět a bude možné si je zobrazit (ručním zkopírováním odkazu) a přitom zabráním tomu, aby můj blog sloužil pro zvyšování počtu zpětných odkazů na tyto servery a tím pádem ke zvyšování jejich PageRanku (a případně ke snižování mého PageRanku, protože bych mohl být penalizován za to, že odkazuju na takové servery). Zároveň jsem úplně zrušil zobrazování e-mailového kontaktu na autora komentáře. Stačí mi, že se ukládá do databáze.

Takže milí komentující. Pokud máte zájem uvést nějaký odkaz ve svém komentáři (pokud možno takový, který se nějak dotýká tématu), pak jej v textu komentáře uveďte ve tvaru mezera http://www.example.com/ mezera. Takový odkaz se převede na aktivní (klikatelný) odkaz. Rovněž berte na vědomí, že každý komentář prochází mojí osobní cenzurou a pokud dojdu k názoru, že se mi některý komentář nelíbí (například právě z důvodu použitých odkazů v něm) nemilosrdně jej vymažu a případně označím jako spam. Tím chci říct, že bude smazán i takový komentář, který sice bude k věci, ale bude obsahovat nevhodné odkazy (například odkazy na erotické servery, kasina apod.).


Přeskočit na obsah