Naivita spamerů

Naivita některých spamerů je opravdu zarážející. Napsat mi anglicky psaný spamový komentář k česky psanému příspěvku a myslet si, že ho tam nechám, to je opravdu naivní.

Poslední dobou se mi u jedné mé básničky (Za pecí) zhruba jednou za týden (není to pravidelné) objevuje komentářový spam, který je psán anglicky a vždy se jedná o nějakou "reklamu" na antispyware nebo neco podobného.

Zatím jsem nepřišel na to, zda to tam vkládá robot nebo člověk, ale spíše bych to tipoval na člověka, protože si myslím, že kdyby to byl robot, tak tam těch spamů bude mnohem víc s mnohem větší frekvencí. Navíc systém Bloguje.cz zavedl jakousi ochranu proti spamu, která spočívá ve dvojím odeslání komentáře (odeslání komentáře se musí potvrdit), takže robot to asi nebude.

Každopádně nechápu naivitu autora toho spamového komentáře, když si myslí, že mu jeho komentář nesmažu?! K česky psané básničce připojit anglicky psaný komentář, který navíc s tématem vůbec nesouvisí, to je opravdu naivní.

No nic, chtěl jsem si jen trošku postěžovat a navíc jsem sem už dlouho nic nenapsal, tak jsem měl alespoň důvod něco napsat :o)


Přeskočit na obsah