Hledám grafika

Tento příspěvek je určen všem začínajícím (ale třeba i pokročilým) grafikům, kteří by chtěli uplatnit svoje umění v oblasti webové grafiky (webdesignu) a nemají nároky na odměnu.

Vzhledem k tomu, že nejsem graficky příliš nadán, rád bych navázal spolupráci s nějakým graficky nadanějším jedincem, který by se mnou pracoval na těch několika málo projektech, které spravuji (viz reference) a to pokud možno bez finančních nároků. Všechny (zatím dva) projekty, na kterých jsem pracoval, jsem vytvářel víceméně zdarma (jeden úplně zdarma a jeden za nepatrnou finanční odměnu "do kapsy") a proto bych nebyl schopen případnému zájemci vyplácet jakoukoliv odměnu (alespoň prozatím). Pokud bych někdy v budoucnosti dostal nějakou nabídku na placenou práci v oblasti webdesignu, tak bych se o případnou odměnu samozřejmě rád rozdělil.

Jde mi hlavně o to, že bych rád moje dva projekty (Škola pro výcvik vodicích psů pro nevidomé a Matějka Koupelny) obalil do lepšího hávu, ale moje grafické nadání na to prostě nestačí. Ozve se mi někdo?

Přístupný web pro slabozraké

Mám jednu malou připomínku ke článku Jak vypadá přístupný web pro slabozraké od Davida Špinara. Píše se v něm, že by se měl vytvořit alternativní styl, kterým by se (mimo jiné) zajistilo zjednodušení a zmenšení struktury navigace.

To je ovšem, podle mého názoru, spíše záležitostí stránky jako takové respektive skriptu, který stránku generuje, ale ne pouze stylu. Záležitostí stylu by to bylo v případě, pokud by byl kód stránky upraven takovým způsobem, aby se daly použít konstrukce typu display:none nebo lépe position:absolute s umístěním obsahu mimo zobrazovanou oblast (pro korektní zobrazení stránky v případě nepřítomnosti stylu).

Chci tím říct, že si myslím, že jen pouhé vytvoření alternativního stylu nestačí a že je nutné udělat i příslušné zásahy (přidat nějaké divy či spany) do kódu stránky (pokud s tím samozřejmě autor stránky nepočítá dopředu při vytváření stránky).

Zatracená tiskárna

Jsem totálně vytočený. V práci potřebuji vytisknout jeden důležitý dokument (cca 170 stran oboustranně) a asi tak v první čtvrtině mi odešla tiskárna (HP Busines inkjet 2230). Jen tak si odešla. Prý "zablokována tisková hlava". To je fakt super. Sice jsem si nainstaloval hned jinou (HP DeskJet 980cxi), ale ta je až nechutně pomalá.

Prostě když se daří, tak se daří.


Přeskočit na obsah