Problémy s emailem v ASP

Na firemních stránkách (myšleny stránky firmy, ve které pracuji — nemám žádnou vlastní firmu), kde používám ASP (to klasické, nikoliv .NET), tak mimo jiné používám i kód pro odesílání emailu a to ve formátu HTML. Na tom by nebylo nic zvláštního. Využívám k tomu objekt CDO.Message. Před pár dny však nastal problém.

Aniž bych dělal jakýkoliv zásah do kódu, najednou začaly odeslané zprávy chodit tak, že byl z obsahu zprávy vždy na každém novém řádku odříznut první znak daného řádku, takže místo správné HTML zprávy přišel jakýsi paskvil s poškozenými HTML tagy. Říkal jsem si: "Sakra, čím to může být?" Pak jsem na to přišel.

Pro oddělení řádků jsem totiž používal znak CR (v ASP příkaz Chr(13) ) a to byl ten problém. Podle specifikace (odkaz nebude, nechce se mi hledat) se mají řádky oddělovat znaky CRLF (tedy Chr(13) + Chr(10) nebo chcete-li konstanta vbCrLf). Stačilo tedy před odesláním zprávy všechny znaky CR nahradit kombinací znaků CRLF a už to je zase v pořádku. Teď by mě jen zajímalo, jak je možné, že to do teď (tedy asi tak 3 až 4 roky) bez problémů fungovalo? Nevíte někdo?


Přeskočit na obsah