Začal jsem se učit ASP.NET

V důsledku pracovních povinností jsem začal studovat ASP.NET a musím říct, že se mi to vůbec nelíbí. Teď nemám na mysli to vlastní studium, to je v pohodě — rád se naučím zase něco novýho, ale nelíbí se mi ASP.NET jako takové, respektive kód, který produkuje.

Zatím jsem se moc daleko nedostal, ale už teď mi dost vadí, že generovaný kód nemám vůbec pod kontrolou a pokud bych měl ASP.NET použít pro nějaký web, který by nebyl určen jen pro vnitřní potřeby firmy (kvůli tomu jsem se původně ASP.NET začal učit), tak bych ho raději nepoužil nebo ho používal tak jako standardní ASP, protože ten generovaný kód se nedá skoro vůbec ovlivnit a to mě na celém ASP.NETu štve.

Sice jsem našel nějaká řešení, ale nevím, jestli jsou to ty nejlepší metody. Naštěstí jsem nakonec tu aplikaci, kvůli které jsem se to vlastně začal učit, nebyl nucen programovat (dostal to za úkol jiný kolegy), takže jsem studium na čas přerušil (respektive čtu si v knížce jen ve volných chvílích, kterých moc není). Nicméně tu technologii úplně nezavrhuji, protože některé věci jsou naopak dobré, ale počkám si, až bude v oběhu ASP.NET 2.0 a pak se k tomu vrátím.


Přeskočit na obsah