Problémy se styly vyřešeny

Včera jsem psal o problému se styly a dnes jsem problém již vyřešil. Chyba byla samozřejmě mezi židlí a klávesnicí.

Problém spočíval v tom, že JavaScript, který styly přepíná, se odkazuje na pojmenování stylu ve formátu "Styl#", kde znak # je nahrazen číslem stylu od 1 do n (podle počtu stylů). Tím, že jsem v deklaraci stylu použil u atributu title něco jiného, než skript očekával, dosáhl jsem toho, že to fungovalo jen v Opeře (která má na přepínání stylů vlastní mechanismy) a v MSIE a ve Firefoxu to fungovat nemohlo, protože nebyl nalezen styl se správným jménem. Pokud bych chtěl, aby to fungovalo, tak bych buď musel upravit zmíněný JavaScript nebo bych musel upravit deklaraci stylu. Rozhodl jsem se pro ten druhý krok.

Navíc jsem při té příležitosti udělal ještě jednu věc a sice tu, že jsem si vytvořil dalších 6 souborů se styly (soubory styl1.css až styl5.css a soubor stylp.css) a upravil jsem příslušné deklarace stylů z <link href="styl_#.css" ... /> na <link href="styl#.css" ... />. Do zmíněných souborů jsem uvedl jen jedno jedinné pravidlo: @import "styl_1.css"; (@import "styl_2.css"; atd.) čímž se odstřihnou od stylů starší verze některých prohlížečů.

Má to jen jednu nevýhodu a sice tu, že se trošku zvýší počet http požadavků, čímž se může teoreticky o něco snížit rychlost načítání stránek. Vzhledem k velikosti souborů si ale myslím, že to není až tak velký prohřešek.

Komentáře

Přidání komentáře...










Poznámky k vyplnění formuláře

Nepoužívejte žádné HTML značky.
URL začínající http:// nebo ftp:// budou převedeny na odkaz.
Aby byl odkaz funkční, musí být z obou stran URL mezera.

   


Přeskočit na obsah