Eric Mayer o CSS - ovládněte kaskádové styly (první dojem)

Technologie CSS jsou dnes na mnoha weblozích probírány a já bych se chtěl podívat trošku na tuto knihu.

Koupil jsem si knihu od Erika Mayera v domění, že se tam naučím něco zajímavého a nového, ale zatím mi to moc zajímavé nepřipadá.

Například hned první kapitola je o převodu designu v čistém HTML do HTML+CSS. Je tam použit tabulkový třísloupcový design, který Erik upravil tak, aby se zbavil několika málo tabulek, ale proč se jich nezbavil všech, když by to šlo a mohl by tak navíc ukázat čtenářům, jak by se takový design měl asi tak dělat. Je pravda, že k napsání této knihy došlo už před dvěma roky (alespoň podle předmuly) a možná v té době ještě Erik neznal všechny triky, ale mohl to alespoň nastínit.

No zatím jsem u třetí kapitoly (druhou jsem vynechal, nebyla pro mě zajímavá) a uvidíme, jak to půjde dál. Nicméně si myslím, že to asi nebude o moc lepší. No uvidíme.

Rozhodně tu investici nepovažuju za ztracenou. Každá informace, i když ne třeba úplně nejaktuálnější, se hodí, ale například kniha Petra Stáníčka - CSS Kaskádové styly mi dala daleko víc a beru ji jako referenční příručku, když dělám nějaký úpravy na webu. Tím samozřejmě nechci Erika nějak shazovat.

Komentáře

Eric Mayer o CSS - ovládněte kaskádové styly (druhý dojem) 

Konečně je tam něco zajímavého.

Napsal(a): Weblog Bobův Weblog (http://www.bobocop.cz/blog/47797_item.php), 17.06.2004, 15:59:39

Přidání komentáře...










Poznámky k vyplnění formuláře

Nepoužívejte žádné HTML značky.
URL začínající http:// nebo ftp:// budou převedeny na odkaz.
Aby byl odkaz funkční, musí být z obou stran URL mezera.

   


Přeskočit na obsah