Povzdech

Nějak se nám poslední dobou začínají množit články o tom, jestli ten či onen atribut je tím a tím vyhledávačem zohledňován nebo ne. Nemohu se k tomu taky nevyjádřit, nicméně nemám v úmyslu sem psát nejaké sáhodlouhé rozbory celé situace.

Prostě si jen povzdechnu. Není to jedno? Pokud se chcete zbavit komentářového spamu, žádný atribut rel="nofollow" vám v tom nepomůže. Když se někdo rozhodne k nějakému článku vložit komentářový spam (tedy komentář, který se článkem nesouvisí a který slouží pouze k tomu, aby odkázal na nějakou stránku spamera), tak žádný atribut u tagů nebude na to, zda takový komentář bude nebo nebude vložen, mít vliv, bez ohledu na to, jestli ho bude nějaký vyhledávač zohledňovat nebo ne.

Ten většinou nicneříkající a se článkem nesouvisející komentář tam vložen bude tak jako tak. Jedinným způsobem, jak účinně zabránit komentářovému spamu, je komentáře vůbec nepovolit, případně umožnit bezpečné (ošetřené nějakou captchou nebo jinak) zaslání komentáře na e-mail. Určitě doplněním nějakého atributu nezabráníte spamerům v tom, aby spamovali.

Komentáře

Přidání komentáře...










Poznámky k vyplnění formuláře

Nepoužívejte žádné HTML značky.
URL začínající http:// nebo ftp:// budou převedeny na odkaz.
Aby byl odkaz funkční, musí být z obou stran URL mezera.

   


Přeskočit na obsah