Přebarvení weblogu

Dnes jsem se rozhodl, že kompletně přebarvím svůj weblog. Zvolil jsem místo odstínů žluté (a šedé) odstíny modré barvy. Chtěl jsem se tak barevně přiblížit vzhledu mých osobních stránek, které hodlám v nějaké ne moc vzdálené budoucnosti předělat tak, aby vypadaly stejně (nebo alespoň hodně podobně), jako můj weblog. Modrá barva se mi líbí víc. jediné, co není přebarveno, je anketa, ale to je tím, že ji tahám z externího zdroje a možnosti úprav nejsou tak obsáhlé, abych ji mohl dokonaleji přebarvit. Kdybych ještě věděl, jak to udělat, aby se dalo měnit barevné schéma (tím myslím nějakou jednoduchou výměnu CSS), tak bych si mohl navrhnout několik barevných schémat (třeba tu původní žlutou, modrou, růžovou, zelenou, atd.), mezi kterými by si mohli uživatelé přepínat. Jenže to nevím, jak se dělá, takže to zatím nechám v modré.

Komentáře

Předělej to na CSS 

Pokud by sis to předělal na CSS (styl šablony), tak ti to vygeneruje políčka pro přepínání stylů, funkční jak pro Mozilla tak pro IE (Microsoft Internet Explorer), jedinej problém jsem zaznamenal u Opery, která nepodporuje přehazování stylů prostřednictvím JS (JavaScript), ale to vůbec nevadí protože jak Mozilla tak Opera mají zvláštní tlačítka pro změnu stylu přímo na ploše prohlížeče :o)
Jinak je to docela dobré, jen nevím jestli to, že TEXTAREA má posouvátka zakrytá DIVem je schválně nebo se ti to jen nepovedlo vychytat :o)

Napsal(a): Magician (http://magician.bloguje.cz), 24.06.2004, 16:00:30

Problém s formulářem 

Problém byl ve stylu v tom, nastavení šířky (width) na TEXTAREA a INPUT. Když jsem to měl nastaveno, tak MSIE při napsání jakéhokoliv znaku do TEXTAREA tuto rozšířil o šířku posuvníku. V podstatě se to dá považovat za další chybu MSIE. Udělal jsem to tak, že šířku nenastavuju a bude to tak asi lepší.

Napsal(a): Bobo (http://www.bobocop.cz/blog/), 25.06.2004, 11:58:18

Jsem to říkal :o) 

Koukám, že jsi nakonec přece jen využil ten JS na vyměňování stylů :o)

Napsal(a): Magician , 27.06.2004, 22:15:26

Re: jsem to říkal :o) 

Jo jo. Nakonec jsem ho použil, protože po dotazu na administrátora jsem se dozvěděl, že PHP se z bezpečnostních důvodů použít nedá, tak jsem nakonec použil ten JS. Sice jsem si ho musel stáhnout z jiných stránek, protože se mi nevygeneroval automaticky (mám to přesměrované na FTP a asi to v tomto případě nefunguje), ale to nevadí. Taky mi chvilku trvalo, než jsem přišel na to, jak zprovoznit i ty ostatní (protože ten kterej jsem stáhnul byl dělanej jen na dva styly), ale pak jsem na to přišel (blbá konstanta), takže jsem to zavedl.

Napsal(a): Bobo (http://www.bobocop.cz), 28.06.2004, 10:12:31

Přidání komentáře...










Poznámky k vyplnění formuláře

Nepoužívejte žádné HTML značky.
URL začínající http:// nebo ftp:// budou převedeny na odkaz.
Aby byl odkaz funkční, musí být z obou stran URL mezera.

   


Přeskočit na obsah