Návštěva Prahy

Tak jsem se byl po několika letech zase podívat do naší stověžaté matičky jen tak na výlet.

Ano čtete správně, po několika letech. Naposledy jsem byl v Praze jen tak na výletě už tak dávno, že si to už pořádně ani nepamatuju. Myslím, že to bylo někdy v době, kdy jsem byl na učňáku, tedy přibližně v roce 1991 (plus mínus). Je pravda, že jsem pak Prahu ještě párkrát navštívil, ale to bylo většinou jen z toho důvodu, že jsem se potřeboval dostat na letiště při cestě na některou z mých dovolených.

Včerejší návštěva byla turistického rázu. V pátek jsem byl na oslavě kamarádových narozenin a jen tak mimochodem tam někdo navrhl, že bysme mohli zajet do Prahy. Ihned jsem souhlasil. Přijeli jsme do Prahy asi v jedenáct a šli jsme se trošku projít. Nejdřív jsme šli hledat jakýsi koktejl bar (Bombai — nebo jak se to píše — v Dlouhé třídě). Ten jsme hledali proto, protože se tam chtěla podívat kamarádka jen kvůli tomu, že prý ho údajně navštívil herec Eliah Wood. No nic proti.

Pak jsme se šli podívat na Prašnou bránu, kde mě rozveselil anglický název na ceduli (Powder Gate — já vím, je to přeloženo správně) a pak jsme šli přes Karlův most na hrad. Po cestě nám začalo trošičku poprchávat, takže jsme se po prohlídce hradu vydali nazpět k autu. Ještě jsme se chtěli podívat na Vyšehrad, ale spustil se takový liják, že jsme to vzdali a jeli domů do Brna.

Byl to celkem příjemný den. Sice jsme trošičku zmokli, ale i tak to bylo fajn.

Komentáře

Přidání komentáře...










Poznámky k vyplnění formuláře

Nepoužívejte žádné HTML značky.
URL začínající http:// nebo ftp:// budou převedeny na odkaz.
Aby byl odkaz funkční, musí být z obou stran URL mezera.

   


Přeskočit na obsah