Jak nejlépe označovat odkazy na stránce

Při brouzdání webem si všímám toho, jak kdo označuje/neoznačuje odkazy na stránce a zda označuje navštívené/nenavštívené odkazy. Myslím, že skoro nejlepší způsob zvolil David Grudl na svém "blogu" (v uvozovkách proto, protože v popisu webu má to slovo přeškrtnuté) La Trine.

Pro nenavštívené odkazy používá podtržené tučné písmo vypsané modrou barvou. Jako hoover efekt použije modré podbarvení s inverzní barvou písma (přesněji má barvu pozadí stránky — v tomto případě bílou), ovšem bez podtržení. Navštívené odkazy jsou pak opět modré a podtržené, ale vypsané již normálním písmem. Podle mě je to skoro nejlepší způsob označování odkazů. Co bych vylepšil je jen to podtržení při hoover efektu (aby nikdo nemohl říct, že jsou odkazy nepodtržené — přístupnost), ale jinak je to asi opravdu ten nejlepší způsob, jak odkazy označovat.

Ptáte se, proč jsem to sem napsal? Protože se na toto téma hodně diskutovalo na různých serverech s ohledem na přístupnost a použitelnost a toto řešení mi připadá jako nejlepší ze všech. Určitě lepší, než orámování odkazu pomocí border (ať už nad, pod, vlevo, vpravo nebo v nějaké kombinaci).

Komentáře

Přidání komentáře...










Poznámky k vyplnění formuláře

Nepoužívejte žádné HTML značky.
URL začínající http:// nebo ftp:// budou převedeny na odkaz.
Aby byl odkaz funkční, musí být z obou stran URL mezera.

   


Přeskočit na obsah