Začal jsem se učit ASP.NET

V důsledku pracovních povinností jsem začal studovat ASP.NET a musím říct, že se mi to vůbec nelíbí. Teď nemám na mysli to vlastní studium, to je v pohodě — rád se naučím zase něco novýho, ale nelíbí se mi ASP.NET jako takové, respektive kód, který produkuje.

Zatím jsem se moc daleko nedostal, ale už teď mi dost vadí, že generovaný kód nemám vůbec pod kontrolou a pokud bych měl ASP.NET použít pro nějaký web, který by nebyl určen jen pro vnitřní potřeby firmy (kvůli tomu jsem se původně ASP.NET začal učit), tak bych ho raději nepoužil nebo ho používal tak jako standardní ASP, protože ten generovaný kód se nedá skoro vůbec ovlivnit a to mě na celém ASP.NETu štve.

Sice jsem našel nějaká řešení, ale nevím, jestli jsou to ty nejlepší metody. Naštěstí jsem nakonec tu aplikaci, kvůli které jsem se to vlastně začal učit, nebyl nucen programovat (dostal to za úkol jiný kolegy), takže jsem studium na čas přerušil (respektive čtu si v knížce jen ve volných chvílích, kterých moc není). Nicméně tu technologii úplně nezavrhuji, protože některé věci jsou naopak dobré, ale počkám si, až bude v oběhu ASP.NET 2.0 a pak se k tomu vrátím.

Komentáře

Výsledné HTML 

Kód produkovaný ASP.NET 1.1 je opravdu z pohledu HTML kodéra strašlivý. Trochu pomůže vypnout všechny ty rádoby-adaptivně-renderovací opičárny. ASP.NET 2.0 je v tomto ohledu nebe a dudy.

Napsal(a): Michal Altair Valášek (http://www.aspnet.cz), 18.10.2005, 21:10:08

Re: Výsledné HTML 

Musím říct, že jsem docela zvědavý na to, až ho budeme mít. Máme předplaceno MSDN, takže dřív nebo později nám přijde. Sice už asi máme k dispozici nějakou tu betu, ale raději si počkám na release.

Napsal(a): Bohumír Bednařík (BoboCop) (http://www.bobocop.cz/webdesign.php), 19.10.2005, 08:49:16

 

Bohatě mi stačilo, když jsem se na knížku o dotnetu díval v knihkupectví. Sám dělám v ASP (konkrétně ve VBScriptu) a při pohledu na některé ... věci, co dotnet vyprodukoval, jsem si řekl, že radši zůstanu u obyčejného ASP, sic je trochu zastaralé.
Snad bude verze 2.0 lepší a konečně bych mohl vážněji uvažovat o přechodu :]

Napsal(a): xergic (http://kandera.net/blog/), 01.11.2005, 09:51:43

Re: 

Jo jo, pokud jsem někdy dělal něco v ASP (moc zkušeností nemám), tak jsem to taky programoval ve VBScriptu. Normálně programuju ve Visual Basicu, takže jsem se nechtěl učit nic nového a VBScript se od klasického Visual Basicu až tak moc neliší (když pominu netypovost apodobné drobnosti).

7.11. by mělo vyjít nové Visual Studio, tak už se nemůžu dočkat, až to budeme mít v práci, abych si ho nainstaloval a vyzkoušel. Jsem docela zvědavý, jaký kód to bude generovat. Stejně si myslím, že ty vymoženosti ASP.NET se dají použít jen na určité specifické aplikace, ale pokud bych chtěl například udělat nějaké stránky, kde bych chtěl mít výsledný kód (myšlono HTML kód) plně pod kontrolou, pak je stejně asi nejlepší se vrátit k původnímu ASP nebo použít PHP (tak jako ho používám například na mým webu a na všech, který jsem zatím dělal - mimo firemních stránek, tam je ASP).

Napsal(a): Bohumír Bednařík (BoboCop) (http://www.bobocop.cz/), 01.11.2005, 10:27:03

:? 

Něco na tento způsob mě učili tzv.učitelé za dob komunismu dá se to nazvat školou je to část života kterou jsme zavřeni v prostorách které v dnešní době mají i svůj internet a intranet ten se dá mnoha způsoby napsat nebo vytvořit , vždy je v tom autor ten ano ten za to může, jinak jsme bytosti z masa (kdo to vymyslel), kostí (ty už se dají rozlišit na anorganické a organické ....) pak je tu ten fajnšmekr mozek tteenn je asi zvlášť vypečený nikdo ho nemá rád je nerad že se octl zrovna v tom místě kde zrovna je a tam prostě musí být. (nějak začínám filozofovat).
ASP pro své stránky potřebuji jinak to nelze viz. seznam.čz a abych uplatnil co mě vlastně naučili tak musím něco na ten způsob stvořit a prodat a to mě s... jsem člověk který tu je a nic jiného mu nezbývá jsem tu a musím tu existovat dokud ze mě nebude velká paměť nebo něco podobného dobře prodatelného co se přemění na spoustu nul a jedniček a nekam se to jaksi uloží (i když tento způsob existuje jen pokud jsme my lidé (myslíci, ... ) zde., abych to nějak zakončil . úplně s tebou souhlasím, html jsem se naučil díky za několik weů které mi v tom pomohly asi zemřu šťastný i když smrt v tomto případě je pouhý začátek něčeho ce mohlo být celou dobu puštěno naopak (možná tato teze je nějaký pidi základ pro další z mnoha jazyků v kterých se budeme lopotit dalších spoustu let, proč není jen jeden ach kéž by byl..........).

Napsal(a): SKELETON (http://www.sweb.cz/omed), 15.09.2007, 02:15:00

Přidání komentáře...










Poznámky k vyplnění formuláře

Nepoužívejte žádné HTML značky.
URL začínající http:// nebo ftp:// budou převedeny na odkaz.
Aby byl odkaz funkční, musí být z obou stran URL mezera.

   


Přeskočit na obsah