Firefox 1.0.1

Na svém blogu Petr Weida minulý týden informoval o vydání nové verze prohlížeče Firefox, konkrétně verze 1.0.1. Kromě toho uvádí, že mu Firefox padal, že starou verzi 1.0 odinstalovával, atd.

Osobně jsem Firefox 1.0 používal od první chvíle, kdy se objevil (ještě ve verzi PR) a na žádný problém s jeho padáním jsem nenarazil (používám verzi pro Windows). Rovněž instalace verze 1.0.1 proběhla úplně bez problémů. Nová verze se nabídla automaticky jako aktualizace a starou verzi jsem vůbec neodinstalovával. Všechny pluginy zůstaly zachovány a nevšiml jsem si ničeho, co by přibylo nebo ubylo. Nezměněno zůstalo i veškeré moje nastavení parametrů, nebo si alespoň nejsem vědom toho, že by se něco změnilo. Pokud jde o mě, jsem s Firefoxom spokojen a to včetně způsobu, jakým dal vědět o své aktualizaci i s jejím průběhem.

Snad jen jedna věc mi na tom trošku vadila a sice ta, že se aktualizace stáhla na plochu Windows. Nemám rád, když někdo (ať už člověk nebo program) ukládá soubory přímo na plochu. Jde o to, že z plochy se dá skoro cokoliv (nepočítám-li systémové ikony) jediným stiskem klávesy Delete odstranit a pokud je to uloženo přímo na ploše a pokud někdo maže tak jako já (za použití klávesy Shift), tak je pak takto smazaný soubor nenávratně v prachu. Proto raději na plochu ukládám pouze zástupce na konkrétní soubory/programy.

Komentáře

Přidání komentáře...










Poznámky k vyplnění formuláře

Nepoužívejte žádné HTML značky.
URL začínající http:// nebo ftp:// budou převedeny na odkaz.
Aby byl odkaz funkční, musí být z obou stran URL mezera.

   


Přeskočit na obsah