Giga? Proč?

Hodně se teď píše o různých Giga mailech, ať už je řeč o rozšíření velikosti schránky u Seznamu, o Gigacentru od Centra nebo o GMailu od Googlu. Osobně nemám potřebu si zřizovat nějakou takovou schránku. Nejen, že se ve většině případů normální člověk k tomuto mailu nedostane, protože to funguje jen na systému jakýchsi pozvánek, ale abych řekl pravdu, tak nemám žádný důvod k tomu, si takovou schránku vůbec zřizovat.

Co nabízejí?

Když pominu to magické slovo "giga", které ve většině případů vyjadřuje velikost e-mailové schránky a kterou nepovažuji za důležitou (vysvětlím později), tak jediné, na co by mě snad mohli nalákat je nějaká funkčnost navíc oproti klasickému Outlook Expressu, který používám. Ano používám Outlook Express, protože mi plně vyhovuje jeho ovládání i jeho funkčnost. Jsem poměrně konzervativní a nerad přecházím na nové věci, které mají například úplně jinou funkčnost (stačí porovnat velký Outlook s Outlook Expressem).

Do Outlook Express si stahuji veškerou poštu. Mimo pracovní schránky se jedná taky o dvě soukromé schránky (jedna ze seznamu a jedna z mého serveru). Tyto dvě schránky stahuji tak, že na serveru nezanechávám kopii zprávy, takže gigabajtový prostor schránky bych nevyužil.

Co s funkcemi navíc?

Třídění do složek umí i Outlook Express, odstraňování spamu zajišťuje ve většině případů server (alespoň u nás je to tak nastaveno) a co víc potřebuju? Nic. Počítač používám jen v práci, takže přístup k poště odjinud nepotřebuji a kdybych náhodou potřeboval, máme v práci mailserver, takže mám i tuto možnost (sice bych viděl jen pracovní maily, ale stejně jsem to nikdy nepoužil). Většinou se jinde než v práci k internetu nedostanu a když náhodou ano, tak ho pro psaní mailu stejně nepoužívám. Ale i kdyby, tak na to není potřeba žádných speciálních funkcí, ani giga mega hafo velká schránka.

Takže vzhledem k tomu, že nepotřebuji ani žádnou extra funkčnost, tak si vystačím i s tím "blbým" Outlookem (myšlen Outlook Express). Pokud jde o místo, tak mám disk o velikosti několika desítek gigabajtů, což je mnohem víc než jen jedno giga, takže problém s místem si myslím, že hned tak nenastane.

Závěr

Tento článek vyjadřuje pouze můj osobní názor na věc. Nechtěl jsem jím sdělit to, že jsou zmíněné služby k ničemu. Věřím tomu, že si své uživatele najdou (už je určitě mají). Chtěl jsem jen říct, že existuje minimálně jeden člověk, pro kterého se zdají být tyto služby zbytečné (tím myslím sebe).

Komentáře

Přidání komentáře...










Poznámky k vyplnění formuláře

Nepoužívejte žádné HTML značky.
URL začínající http:// nebo ftp:// budou převedeny na odkaz.
Aby byl odkaz funkční, musí být z obou stran URL mezera.

   


Přeskočit na obsah