Navštívil mě spam

Donedávna jsem si myslel, že je systém bloguje.cz (který pro publikování mých článků používám a se kterým jsem víceméně spokojen) proti spamu imunní, protože donedávna se mi spam vyhýbal, ale vypadá to tak, že imunní není.

V posledních asi dvou dnech se u jednoho mého už poměrně hodně starého článku začaly objevovat cizojazyčné komentáře, které s příspěvkem neměly vůbec nic společného (píšu v češtině, tak proč by mi to někdo komentoval anglicky, navíc stylem, chtěl jsem ti jen napsat, že tu jsem, abys o mě věděl a odkaz na nějakou rakouskou banku nebo kam to vedlo). Naštěstí se zatím nejednalo o nějakou hromadnou akci, takže jsem nebyl nucen přistupovat k nějakým restrikcím a komentáře jsem jednoduše smazal.

Systém bloguje.cz umožňuje komentář smazat a označit jako spam, tak jsem zvědav, jestli to má skutečně i nějakou účinnost a jestli se mi podobné komentáře začnou vyskytovat i u jiných příspěvků nebo jestli zmizí.

Komentáře

Automatizace 

Prý je to automatizované někdo to rozesílá pomocí skriptů. Nejúčinnější je asi ruční kontrola

Napsal(a): Josef (http://dancefloor.php5.cz/), 19.01.2006, 22:39:08

Re: Automatizace 

Osobně dávám ruční kontrole taky přednost, ale pokud se SPAM projeví ve větší míře, tak je určitě nějaká automatizace vhodným doplňkem. Od doby, kdy jsem psal výše uvedený příspěvek mě již žádný SPAM nenavštívil (zatím).

Napsal(a): Bohumír Bednařík (BoboCop) (http://www.bobocop.cz/blog/), 20.01.2006, 12:01:28

Přidání komentáře...










Poznámky k vyplnění formuláře

Nepoužívejte žádné HTML značky.
URL začínající http:// nebo ftp:// budou převedeny na odkaz.
Aby byl odkaz funkční, musí být z obou stran URL mezera.

   


Přeskočit na obsah