Trable s Internet Explorerem 7 Beta 2

Jako výchozí prohlížeč internetu používám Firefox, ale chtěl jsem si vyzkoušet jak budou vypadat některé moje stránky v prohlížeči Internet Explorer 7 Beta 2 a tak jsem si někde z internetu stáhl jeho verzi, která se nemusela instalovat, rozbalil a spustil. Myslel jsem si, že to bude fungovat stejně, jako například verze 5.5, 5.0, atd. Bohužel tomu tak nebylo.

Na první pohled vše fungovalo správně (pokud nebudu počítat to, že se občas zobrazilo nějaké chybové hlášení nebo že prohlížeč spadl — je to Beta, co bych chtěl), ale až do chvíle, kdy jsem chtěl pustit původně nainstalovaný Internet Explorer 6. Sice se spustil, ale když jsem chtěl otevřít nějakou stránku, tak se ji pokoušel otevírat do nového okna prohlížeče, ale nepodařilo se mu to a nějak se zacyklil. Řekl jsem si, že tedy tu verzi IE 7 Beta 2 smažu a že se tím problém vyřeší. Nestalo se. Jen místo otevírání okna Internet Exploreru se mi jakákoliv zadaná adresa otevřela ve Firefoxu (mám ho nastaven jako výchozí prohlížeč).

Bohužel pro svou práci potřebuju mít Internet Explorer funkční, protože některé aplikace, které používám ke své práci, v jiném prohlížeči nefungují úplně korektně (jedná se o aplikace napsané v ASP.NET a programátora k úpravě aplikace nedonutím — je zaměstnán jinými, důležitějšími projekty). Tak jsem si řekl, že si zkusím Internet Explorer 7 Beta 2 normálně standardně nainstalovat a používat ho, což jsem udělal, ale bohužel asi nepodporuje diakritiku jako parametr v URL a proto aplikace, kterou jsem potřeboval používat, nefungovala (bohužel předává do parametrů v URL i diakritiku a je to pro její funkčnost důležité).

Už jsem se bál, že si budu muset přeinstalovat systém, ale zkusil jsem ještě Operu a v té ta aplikace kupodivu fungovala (mám Operu verze 8.5). Jenže tohle nebylo systémové řešení, protože Internet Explorer stále nefungoval. Chtěl jsem dosáhnout toho, aby fungoval původní Internet Explorer 6. Naštěstí jsem našel na netu informaci, jak ho opět zprovoznit a nebylo to ani tak složité. Stačilo se podívat na IEBlog konkrétně na článek Frequently Asked Questions for the IE7 Beta 2 Preview, ve kterém byla odinstalace IE7 Beta podrobně popsána a kupodivu popis fungoval.

Rada pro všechny, kdo si chtějí Internet Explorer 7 Beta 2 vyzkoušet. Zkoušejte jak chcete, ale pokud možno na počítači, který nepotřebujete používat ke své práci. Je to zároveň i takové poučení pro mě osobně do budoucna.

Komentáře

 

Řeším stejný problém,kouknul jsem na stránky které jsou zde doporučeny a tu ejhle ,kde najdu pomoc když moje angličtina je nulová ! Pomůže někdo ?

Napsal(a): johanson , 08.11.2006, 16:03:24

Re: Odinstalace 

Jak odinstalovat preview? - stručný a volný překlad (rovněž neovládám angličtinu):

1. Klepněte na Start, Nastavení, Ovládací panely.
2. Spusťte \"Přidat nebo odebrat programy\".
3. Zatrhněte přepínač \"zobrazit aktualizace\" (v horní části dialogu).
4. Nalistujte na Windows XP - Software Updates a vyberte Internet Explorer 7 Beta 2 Preview
5. Klepněte na \"Změnit nebo odebrat\"

Případně by to mělo fungovat tak, že spustíte spuninst.exe z adresáře %windir%\\$NtUninstallie7bet2p$\\spuninst\\ kde %windir% je cesta do adresáře Windows (standardně C:\\Windows).

Napsal(a): Bohumír Bednařík (BoboCop) (http://www.bobocop.cz/blog/), 08.11.2006, 16:44:16

Přidání komentáře...










Poznámky k vyplnění formuláře

Nepoužívejte žádné HTML značky.
URL začínající http:// nebo ftp:// budou převedeny na odkaz.
Aby byl odkaz funkční, musí být z obou stran URL mezera.

   


Přeskočit na obsah