Řežba webu VI

Tímto článkem bych chtěl reagovat na článek Řežba webu VI na Filově blogu.

Honza Řezáč na svém blogu popisoval výrobu jednoho konkrétního webu krok za krokem, ale pořád tam zůstával problém s nepřístupným menu při zapnutém CSS, ale vypnutých obrázcích (munu sice bylo "funkční", ale nebylo vůbec vidět). Tak jsem si stáhnul verzi 12 z jeho postupu a trošku ji upravil, takže teď už by mělo být menu přístupné (to znamená, že odkazy budou vidět i bez obrázků).

Netvrdím, že moje řešení je nejlepší a určitě by se našel někdo, kdo ovládá CSS mnohem líp než já a nejspíš by ho trošku zjednodušil, ale mě nešlo o to, udělat jednoduché CSS, ale o to udělat funkční menu bez obrázků za přítomnosti CSS, což se mi, myslím, povedlo (testováno na Firefox 1.0, MSIE 6.0 a Opera 7.54).

Výsledek si můžete prohlédnout na adrese http://www.bobocop.cz/kapka/ (nevěděl jsem kam jinam to dát, tak jsem to dal k sobě na web).

Komentáře

Řežba 

Ano, skutečně se jedná o podstatně lepší řešení než u Mustanga - nikdy jsem si nevšiml, že DISABLE IMAGES, není u Developer Toolbaru totéž jako HIDE IMAGES a MAKE IMAGES INVISIBLE.. :-)

Napsal(a): Filosof (http://blog.filosof.biz), 08.12.2004, 14:00:04

Přidání komentáře...










Poznámky k vyplnění formuláře

Nepoužívejte žádné HTML značky.
URL začínající http:// nebo ftp:// budou převedeny na odkaz.
Aby byl odkaz funkční, musí být z obou stran URL mezera.

   


Přeskočit na obsah