Rychlá jízda

Když jezdím autem, tak nerad překračuju povolenou rychlost. Tím nechci říct, že bych ji nepřekračoval (ve městě 50 nejezdím), ale nedělám to moc rád a když už ji překračuju, tak ne o moc. Jenže dnes jsem musel uděla výjimku.

Šéfova dcera se svojí sestřenicí dnes potřebovala cestovat do Lučence, ale bohužel jí ujel autobus z Brna, tak mě požádala, jestli bych je nehodil na výpadovku na Bratislavu, že si něco stopnou. Navrhl jsem jim, že když mi dají na benzín, tak je zavezu až do Bratislavy. Jenže jsme potřebovali být v Bratislavě nejpozději v 18:00 a když mi to říkaly, tak už bylo 16:30.

No vyjeli jsme. Než jsme se dostali přes Brno na dálnici, tak bylo pět hodin, na cestu nám zbývala jen hodinka a to jsme museli ještě zastavit na natankování. No po dálnici jsem jel skoro celou cestu průměrnou rychlostí cca 155 km/hod (až se divím, že to moje autíčko zvládalo — ale jelo dobře, jen možná trošku víc žralo). Do Bratislavy jsme dorazili přibližně v 17:45, jenže ani jeden z nás neznal cestu na autobusové nádraží. Tak jsme se museli zeptat kolemjdoucích. Narazili jsme na jednu paní, která nám cosi poradila, ale asi jsme ji špatně pochopili nebo co, takže jsme si trošku zajeli a museli se otočit.

Nakonec jsme se nějakým zázrakem ocitli kousek od autobusového nádraží a bylo právě za pět dvanáct (přesněji řečeno 18:15). Autobus odjíždí v 18:20, takže ho naštěstí stihly.

Když jsem pak jel do zpět Brna, tak byla od autobusového nádraží až k začátku dálnice strašlivá kolona. V pravém jízdním pruhu stála řada kamionů a nebýt toho, že mě jeden z nich pustil, když jsem se chtěl připojit, tak tam snad stojím ještě teď. Cesta přes Bratislavu trvala přibližně 45 minut. Za skoro stejnou dobu jsem pak dojel až do Brna (konkrétně za 55 minut).

Komentáře

To příčestí minulé..... 

Nakonec jsme se nějakým zázrakem ocitli kousek od autobusového nádraží a bylo právě za pět dvanáct (přesněji řečeno 18:15). Autobus odjíždí v 18:20, takže ho naštěstí stihly.

Všechno je to opravdu pěkně napsaný, ale to tvrdý "y" v tom "stihly", když jinak v celém článku bylo správně měkké "i" mě tak udeřilo do očí, že neváhám a píši.

Napsal(a): Zdeněk , 15.11.2005, 18:37:10

Re: To příčestí minulé... 

Pokud jsem správně používal měkké i, tak to bylo v kontextu, kdy jsem mluvil o mužích i ženách dohromady. Kdežto pokud byste četl článek celý, pak byste zjistil, že jsem vezl dvě holky na autobus a pak tedy tvrdé y ve slově stihly (v kontextu dívky ten autobus stihly) je správně.

Napsal(a): Bohumír Bednařík (BoboCop) (http://www.bobocop.cz/blog/), 16.11.2005, 08:50:26

JAK JSEM SE ZASE MUSEL SMÁT, AŽ JSEM SI Z TOHO STŘÍK, KURŇA..! 

chm,chm... i/ýý? toť otázka. ale mám lepčí, heč!
jaké hodnotové úrovně - ale ne, mohlo by se to někoho dotknout - jen asi tohle:
já když budu machrovat, a pak na mě praskne, že jsem jen běžný negramot (jako jsem nejspíš byl celej život), tak prostě pípnu něco jako sorry, BoboCope, měl jsem slabou chvíli. a to proto, abych nevypadal jako zoufale mizerný negramot.
máš to tu pěkný solidní (včetně č-gramatiky od A do Z), schroustal jsem něco Tvé prózy i rýmů, a to já, s.... zmlsaná, úplně všechno nežeru. ne že bych nechtěl, ale nemůžu.
přeju výdrž a bezva život plnej čistotnejch hurisek a jinejch báječnejch dvounožců -j.

Napsal(a): jaan , 27.06.2010, 01:34:37

Přidání komentáře...










Poznámky k vyplnění formuláře

Nepoužívejte žádné HTML značky.
URL začínající http:// nebo ftp:// budou převedeny na odkaz.
Aby byl odkaz funkční, musí být z obou stran URL mezera.

   


Přeskočit na obsah