Nemůžu pracovat.

Tak jsem si říkal, že budu o víkendu pracovat na jednom prográmku, k jehož úpravám se v normálním pracovním týdnu nedostanu, ale právě jsem zjistil, že na něm pracovat nemůžu.

Problém je v tom, že knihovna, kterou v tom prográmku používám, nepodporuje takovou funkčnost, kterou bych já potřeboval, takže nemůžu tu funkčnost zavést. No já ji vlastně zavést můžu, ale trošku jinak. O co jde. Tan prográmek si načte z jednoho XLS souboru seznam obcí, pak si načte vlakový a autobusový jízdní řád a ke každé obci z toho seznamu dohledá všechny její zastávky a spočítá, kolik je v té dané zastávce v daném dni spojů (je to kvůli dopravní obslužnosti).

Takhle po zastávkách je to ale už moc podrobné a je požadavek to napočítat jen na části obcí. Jenže ta knihovna mi to nepodporuje, takže si musím upravit ten XLS soubor, aby obsahoval nejen seznam obcí, ale i seznam částí obcí. Problém je v tom, že nevím, jak bych měl správně napsat dotaz do databáze, který by mi takový seznam vytvořil, takže budu muset počkat až na kolegu, který mi takový dotaz napíše. Kdyby se jednalo o jednoduchý SQL dotaz, tak by to problém nebyl, ale on ten dotaz bude trošku složitější a to já nezvládnu. No nic, tak holt na tom budu dělat až ten další víkend. Tedy pokud mi kolega udělá ten výstup, který potřebuju.

Komentáře

Přidání komentáře...










Poznámky k vyplnění formuláře

Nepoužívejte žádné HTML značky.
URL začínající http:// nebo ftp:// budou převedeny na odkaz.
Aby byl odkaz funkční, musí být z obou stran URL mezera.

   


Přeskočit na obsah