Jindřich Matějka - DIPRO 3

Tak jak jsem psal včera o tom, že jsem upravil stránky firmy Jindřich Matějka — DIPRO a že se mi tam nepodařilo si poradit s menu v Internet Exploreru, tak jsem se na to ještě dnes podíval a udělal jsem malý zásah do CSS a vyřešil jsem to.

Problém byl v tom, že jsem se tam snažil definovat šířku toho menu (přžesněji řečeno submenu) a dosáhnout tak efektu, že hoover bude probíhat i když kurzor myši nebude nad textem odkazu, ale nad celým odkazem. Ale byla to hloupost, protože vzhledem k tomu, že mám ten odkaz umístěný v tagu <li></li>, který je blokovým prvkem, tak je ten efekt asi zajištěn automaticky. Alespoň se mi to tak jeví při dnešním testování. Proto jsem ponechal jen šířku hlavního DIVu, ve kterém je celé menu umístěno, a všechny ostatní šířky jsem odstranil. Tím jsem dosáhl stejného chování na všech mnou dostupných prohlížečích (tedy MS IE 6.0, Opera 7.50, Firefox 0.8, Mozilla 1.6 a Netscape Navigator 7.1).

Samozřejmě že v těch posledních třech jmenovaných zůstává problém s tím titulkem (text nad logem), protože tyto prohlížeče ignorují pevně nastavenou velikost písma a zvětšijí ji. Ale to už mě tolik netíží, jako to menu. Je pravda, že Opera to vlastně taky ignoruje, ale ta to alespoň zvětšuje všechno včetně obrázků, takže ty proporce zůstávají zachovány.

Jo a ještě jednu změnu jsem tam provedl a sice tu, že jsem obrázek, který byl na pozadí celé stránky, přesunul z pravého okraja do okraje levého (tedy pod menu). Vyplnil se tak prázdný prostor, který pod nabídkou vznikal na stránkách s větším množstvím textu. Nabídce to nijak neublížilo, protože ten obrázek je dostatečně nevýrazný, aby se dal text nad ním bez větších problémů přečíst. A taky jsem upravil styl pro tisk dokumentu, takže se nebude tisknout menu, které by při tisku jen zbytečně zabíralo místo) a obsah se roztáhne na celou stránku.

Komentáře

Přidání komentáře...










Poznámky k vyplnění formuláře

Nepoužívejte žádné HTML značky.
URL začínající http:// nebo ftp:// budou převedeny na odkaz.
Aby byl odkaz funkční, musí být z obou stran URL mezera.

   


Přeskočit na obsah