Zprovoznění chybové stránky 404

Dnes se mi podařilo na mých stránkách na adrese http://www.bobocop.cz zprovoznit chybovou stránku 404 tak, jak jsem si to představoval.

Sice jsem tam již takovou stránku měl, ale nefungovala podle mých představ. Můj záměr byl takový, aby se při přístupu na určité konkrétní stránky, které kdysi na mých stránkách byly, ale již nejsou (například odkazem z vyhledávače), výstup přesměroval na jejich novou verzi. Konkrétně se jednalo o většinu stránek z diskotéky a pak ještě o několik dalších stránek (fotogalerie, příklady, atd.).

Jak jsem to udělal? Udělal jsem stránku 404.php která obsahuje skript, podle kterého se (v takové "krátké" podmínce if) zjistí, jestli stránka, která byla požadována vyhovuje určitému řetězci a pokud ano, pak se přesměruje a změní se hlavička na HTTP/1.1 301 Moved Permanently. Ten skript funguje tak, že zjistí hodnotu proměnné $_SERVER["REQUEST_URI"] a podle ní se pak rozhoduje.

Komentáře

Špatná funkčnost stránky 404 

Chtěl jsem ještě trošku vylepšit funkčnost mé stránky 404, protože nefungovala úplně správně, ale nepodařilo se mi to. Naopak jsem do ní zřejmě zavlekl nějakou chybu. Proto jsem ji raději uvedl do původního stavu, kdy se bude zobrazovat jen chybová hláška.

Napsal(a): Weblog Bobův Weblog (http://www.bobocop.cz/blog/97023_item.php), 29.12.2004, 18:24:10

Přidání komentáře...










Poznámky k vyplnění formuláře

Nepoužívejte žádné HTML značky.
URL začínající http:// nebo ftp:// budou převedeny na odkaz.
Aby byl odkaz funkční, musí být z obou stran URL mezera.

   


Přeskočit na obsah